2016/06/15

第2回 食と農免疫国際教育研究センター(CFAI)国際シンポジウム

The 2nd International Symposium ”Current and Future Trends in Food and Agricultural Immunology”を下記の通り開催いたします。ニュージーランド・マッセイ大学のCarl Mesarich博士、 オランダ・ユトレヒト大学のGuido van den Ackerveken博士をはじめ、一線の研究者による8題の講演が行われます。講演会、およびその後のNetworking(交流会・軽食付き)共に、参加登録および参加費は不要です。ぜひご参加ください。
詳細についてはポスターをご参照ください。

日時:
平成28年7月2日(土)(参加費無料・事前登録不要)
9:30-17:20  講演会(英語)
17:30-18:30 Networking(交流会)

場所:
東北大学川内北キャンパス マルチメディア教育研究棟6階

演題:

- Effectoromics as a tool for controlling leaf mold disease of tomato
(Dr. Carl Mesarich, Massey University, New Zealand)

- Functional genetic and genomic approaches to study nonhost resistance of Medicago truncatula to Asian soybean rust pathogen, Phakopsora pachyrhizi
(Dr. Yashuhiro Ishiga, Tuskuba University)

- Pathogen recognition and intracellular immune signaling in plants
(Dr. Tsutomu Kawasaki, Kindai University)

- Primed activation of RNA silencing machinery correlating with cucumber mosaic virus resistance.
(Dr. Sugihiro Ando, CFAI)

- Activation and suppression of host immunity during downy mildew infection of plants
(Dr. Guido Van den Ackerveken, Utrecht University, The Netherlands)

- Catalase as a player in innate immunity which differentially functions in plant-virus interactions
(Dr. Chikara Masuta, Hokkaido University)

- Survival strategies of plant-protecting bacteria in rhizosphere
(Dr. Kasumi Takeuchi, Institute of Agrobiological Sciences, NARO)

- The number of individuals to infect a host cell: the Achilles' heel of viruses.
(Dr. Shuhei Miyashita, CFAI)

連絡先:
食と農免疫国際教育研究センター(担当:副センター長・原田昌彦)
cfai_r*biochem.tohoku.ac.jp(*を@に換えてください)